İstanbul Autoshow 2017

Otomobil severlerin,otomobil almayı düşünenlerin, otomobil olsun da ne olursa olsun diyenlerin mekanı Istanbul autoshow 2017 başladı. Bizde meraklı cemiyetinin önde gelenlerinden biri olarak oradaydık. Ülkemizde yerel olarak yapılan autoshow’lara göre daha ulusal bir havada geçer her seferinde İstanbul’daki. Bütün markalar kendilerini aylarca önceden planlar hazırlarlar. Kimi hangi modelinin Türkiye prömiyerini yapacak onunla kafa bozar. Kimisi hangi modeli ile gövde gösterisi yapacağı ile uğraşır. Neticede tüm markalar düğüne hazırlanma heyacanı ile bizler icin hazırlanırlar. Onlara ek oraya gelecek olan misafirlere hizmet verecek cafeler, büfelerde hazırlanırlar. Geçmiş zamanda olayın mutfağında olabilmiş ve kendimi bildim bileli de seyirci olarak katılmış biriyim.  Kısadan kısadan bu yıl ile ilgili fikirlerimi paylaşayım. Zaten organizasyon bunları yazdığım tarihte de devam ediyor olacak.

Bu yıl tabiri caiz ise TÜYAP’ın tümüne ölü toprağı serpilmiş havası vardı. İçeri girdiğinizde sizi sizden alan o yüksek enerjiden eser göremedim.
En atraksiyonlu stand otomobil markalarından biri olacağına bir sigorta firmasının getirdiği geleceğe dönüş aracının olduğu bölümdü ilginçtir.
Salonları gezdiğinizde Hyundai markasının diğer tüm markalardan daha heyecanlı ve eğlenceli katılımcıları çekmek icin planlar programlar yapan tek marka olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hele ki 20. Üretim yılına özel fabrika da üretimde kullanılan robotların mehter yapması hem çok ilgi gördü hem göz alıcı güzellikte gerçekleşti.
En büyük alan sahibi algısı Opel’e. Sanki salonu tek basına kapatmış hissiyle ziyaretçilere girince yok artık dedirtiyor.
Geriye kalan tüm markalar mobilyalarından kullanılan aksesuarlara, hostes kıyafetlerinden cafelerine en son kullandıklarının aynılarını kullanmışlar. Buda ziyaretçiye sanki orası autoshow değilde tüm markaların olduğu standart bir plazaymış izlenimi veriyor. Tabi ki  değişen bir kaç model dışında.
Ford yüksek performanslı st ve rs Modellerinin ek olarak birde kalkmış koskoca bir motorsporları standı yapmış. Ellerim acır alkışlamaktan. Bravo demekten.
En çok şaşırdığım araç Alfa da ki gulia oldu. Bu kadar standart görüntüsü olan bir sedan. Bu güç. Bu tork ve bu fiyat. 510 hp lik 2.9 Lt motorun karşılığı olarak 898.000 TL ödemeniz talep ediyor. 🙈😂

Kucuk üreticilerin, aksesuar ve yan sanayi ürünlerinin bulunduğu salonda ise Ertex Firmasi kalantor araçları ile boy göstermiş. Araçlara bakmak istemek yapacağınız yanlışlık olur çünkü içeri alınmıyorsunuz. Önceden randevu almak gerekiyor. Fuar devam ediyor illa da ben o iki üç milyonliralık araçların içine bakmam lazım. Tv li Vito ve Siprintera oturmam lazim derseniz dediğim gibi telefon ile randevu alın. Tabi bu işlemde gelir seviyenizi sorguluyorlarmı bilemem.  Bence yanlış yerde yanlış kafadalar.

Renault ve dacia ise bizim standımız bizim markamız tabi ki. İsterdim ki Trezor haricinde ziyaretçileri toplayan biseyler daha olsun. Concept süper tabiki yılın concepti seçildi boru degil. Ee bide ülkemizde basının kendi oyları ile seçtiği birinci yaptığı megane sedan var.
Dacia da edc Duster var. Bunların hepsine iki büyük abi gelmiş yeni Koleos ve Espace. Bakan bi iki kere daha bakıyor dedikleri otomobiller olmuş bunlar. Ama biraz daha enerji biraz daha elektrik cuk olurmuş. Bi dahakine artık.😚

Geneli kafamda özetlediğimde ise markalar sanki bu organizasyona zoraki gelmiş hatta bir çoğu gelmemiş. Gelenler biran önce bitse de gitsek diye gelmiş. Fuar kime mi yaramış sosis satan abiye.

Share this post