Clio4 2017 GT-line Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımda biraz clio  4’ü hem yerip hem de biraz yücelteceğiz.

Öncelikle 2017 makyajı ile clio 4 çağ atlamış. Serinin son arabası olmasından dolayı bütün ne var ne yok yüklemişler. Görünüş olarak eksi bir durum söz konusu olmasa da detaylara dikkat etmeye başladıkça sıkıntılarda bel vermeye başlıyor.

CLİO 4 DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER İSE; 

Araçta en çok takıldığım nokta yeni kasayla gelen o nalet tavan lambası! Yani insan hiçmi bir ibare koymaz yandıgına dair. Arabanın kontağını kapattığın anda iç lambalar tıpkı kurtlar vadisindeki gibi 15 saniye yanıyor. Yahu kendimi deşifre etmek istemiyorum belki. Tuşuna bastığında ne tuş içinde kalıp sana “bak ben yanıyorum ona göre haa” diyor. Nede “ bak bana bastın ben sana içimden yandığıma dair bir ibare gönderdim ona göre arabayı kapatırken dikkat et akü bitmesin” diyor. Onca para verip sıfır araba al sonra garanti kapsamındaki arabanın tavan lambasını söküp iç soketini çıkar akıl alacak gibi değil. Neyse bu konuyu geçmek istiyorum sinir sistemimde sıkıntı yaşıyorum.

GT line paket kullandığım bu modelde detaylar çok ince düşünülmüş. Özellikle mavi rengi ve içine geçtiğinizdeki o mavi detaylar. Vitesin körüğündeki o ince dikiş detayı olsun, havanladırma kapaklarındaki detaylar olsun, el fren ve direksiyon içindeki detaylar olsun içine insanın bindikçe binesi geliyor. Özellikle koltuklarını Türkiye’nin koltuk üreticisi olan martur’un üretmiş olduğu sparco,omp,reccaro,sabelt gibi üst düzey markalarının koltuklarının keyfini inanın aratmıyor. İnsanı sarışı verdiği 1.2 motor olsa dahi o haz efsaneleşmiştir yüreğimde…

Motor durumuna gelirsek; yüksek beygirli atmosferik araçlarım oldu hep, alırken tedirgin olmuştum açıkçası lakin geldiğinde belli bir kilometre sonra bana verdiği o şaşırtıcılık hala beni şok etmektedir.

1.2 tce 120 hp lik clio 4 inanın kullandığım 143 hp 206 gti S16’nın tadını bana aratmadı. Tabi o biraz berduş arabasıydı bozur bozur olan egzozu hava filtresi kat. İptali filan gönlümde taht kuran apaçi kisvesi altındaki arabada olsa gene de gönlümde adeta bir fatih konumundaydı. Lakin clio 4’e gelecek olursak oda bu hazzı vermese de tısır tısır uzama konusunda gayet tatmin edici buldum.

Yakıtına gelirsek; yakıt biraz can acıtıcı tabi yani gerçi 2.0 altı araba kullanmadığım için aslan besleyen yemini düşünmez tarzında düşündüğüm için, bu sefer “ulen motorda kıç kadar neyin yakıtını yakıyorsun olum sen” dedirtmiştir. İlk aldığım gibi memleketim olan Balıkesir 110-12 aralıgında 80 tl ye gittim dönerken aynı hızda 40 tlye geldim anlamsızdı. Yani bir anlam yüklemek istediğim için yeni araba yeni motoru açılmadı daha diye kendimi avuttum durdum.

Neyse ki gönül bağımı tekrardan birkaç modifikasyon kisvesi altında bulunan can alıcı coiloverlarımla ve ve ona ait olan yaylarıyla gene gönüllerde titizlik ve intizamla taht kurduğumu düşünüyorum. Tabi bunlarında dahasıda olacak. Sektör olarak sonuç itibariyle bu işin içindeyiz dolayısıyla bizede clio 4 RS görünüm olarak tam profesyonel karşınıza çıkmak yakışır J

Sonuç itibariyle clio 4 GT LİNE benim göz bebeğim haline gelmiş bir araçtır görüntüsü o keskin bakışları makyajlı görünümü dikkat çekici olduğunu düşünüyorum.

 

SAYGILARIMLA…

MERT ÇAKAR

Share this post